GRATIS LEVERING THUIS EN IN AL ONZE WINKELS

Inloggen

FR

Wat doet het Brantano schoenenfonds?

In 2014 hebben we het Brantano Schoenenfonds opgericht dat samenwerkt met vzw Innocenti, een non-profit organisatie die vecht tegen armoede in de vierde wereld én in België. Ons fonds schenkt via deze vzw gratis schoenencheques aan kansarme kinderen in België. Zo hebben deze kids recht op een gratis paar kinderschoenen naar keuze. Want iedereen verdient degelijke schoenen!

Maak je zelf deel uit van een vzw en heb je steun nodig?

Brantano wil graag zo veel mogelijk kansarme kinderen steunen. Maak je zelf deel uit van een vzw en kun je onze hulp gebruiken? Aarzel dan niet om een aanvraag bij ons in te dienen. We screenen daarna alle aanvragen en kiezen een 5-tal vzw’s waarmee wij dat jaar gaan samenwerken. Om in aanmerking te komen voor het Schoenenfonds, zijn deze voorwaarden belangrijk:

  • een VZW zijn
  • werken rond initiatieven met kansarme kinderen
  • werken rond armoede
  • in België gevestigd zijn

Logo Schoenenfonds

Hoe steunen we dit?

Met de Oude Schoenen Actie verzamelen we samen met onze klanten jaarlijks honderdduizenden paren oude schoenen. Die worden verkocht aan Curitas, die ze op haar beurt oplapt en naar verre landen stuurt waar ze een tweede leven krijgen. Bij de opbrengst van die verkoop legt Brantano nog eens 10 eurocent per paar schoenen bij. Deze som wordt volledig verdeeld onder goede doelen, waaronder School Zonder Pesten!

Doe met ons mee!

Hoe steunen we dit?

Als het van Brantano afhangt, heeft iedereen recht op goede schoenen. Het is dan ook één van onze ambities om iedereen de kans te geven om kwalitatieve schoenen te dragen. Met het Brantano Schoenenfonds maken we die ambitie werkelijkheid door jaar na jaar kinderen blij te maken met een nieuw paar schoenen.

Logo School Zonder Pesten

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .