Gratis levering

Gratis retour

Gemakkelijk en veilig betalen

WAT DOET HET BRANTANO SCHOENENFONDS?

Het Brantano Schoenenfonds is een samenwerking tussen Brantano en non-profit organisatie vzw Innocenti. Samen willen ze, via de Oude Schoenen Actie, middelen verzamelen om kinderen uit kansarme gezinnen in België nieuw en degelijk schoeisel te geven. • Hoe steunen wij dit?

  Sinds 2001 organiseert Brantano de Oude Schoenen Actie. Honderdduizenden landgenoten brengen twee keer per jaar hun oude schoenen binnen in een Brantano-winkel. De schoenen worden – na triage – op reis gestuurd naar verre landen waar ze een tweede leven krijgen. De opbrengst daarvan wordt integraal gebruikt voor het goede doel. Bovendien legt Brantano nog eens 10 cent per paar schoenen bij. Het ingezamelde geld wordt verdeeld onder verschillende goede doelen én het Brantano Schoenenfonds. Het geld uit het Brantano schoenenfonds komt onder de vorm van gratis schoenencheques bij de kansarme kinderen in België terecht. Deze cheques worden uitgeschreven op naam van de kinderen en geven recht op een gratis paar kinderschoenen naar keuze. Jaarlijks kunnen we zo meer dan 3300 paar nieuwe schoenen uitdelen aan mensen die er zelf het geld niet voor hebben.

  Vul het aanvraagformulier in »
  Innocenti Innocenti
 • Waarom wil Brantano dit steunen?

  Als het van Brantano afhangt, heeft iedereen recht op goede schoenen. Het is dan ook één van onze ambities om iedereen de kans te geven om kwalitatieve schoenen te dragen. Met het Brantano Schoenenfonds maken we die ambitie werkelijkheid door jaar na jaar kinderen blij te maken met een nieuw paar schoenen.

  Wat doet school zonder pesten? Wat doet school zonder pesten?
 • Wat doet Innocenti met het geld van de Oude Schoenen Actie?

  Een deel van de middelen van de Oude Schoenen Actie wordt rechtstreeks doorgestort aan het Brantano Schoenenfonds. Vzw Innocenti, met zijn ervaring in armoedebestrijding, ziet erop toe dat het geld uit het Brantano Schoenenfonds bij kinderen in België terechtkomt. Zo kunnen zij ook het plezier ervaren van een nieuw paar schoenen.

  Innocenti Innocenti
 • Resultaat? Blije kindergezichten in beeld

  Uitgedost met een nieuw paar schoenen en een trui, sjaal of muts uit de kledingcollectie van Brantano, leefden de kinderen zich uit in een speeltuin in Antwerpen. Fotograaf Leo De Bock legde het volledige tafereel vast op beeld. Blije kindergezichten, daar doen we het voor!

  Waar komen de middelen vandaan?