GRATIS LEVERING THUIS EN IN AL ONZE WINKELS

Inloggen

015 293 456
FR

BRANTANO SCHOENENFONDS

Als Brantano-familie willen wij een belangrijke rol vervullen in onze samenleving. Goede initiatieven een hart onder de riem steken, daar staan wij voor. Daarom hebben wij in 2014 het Brantano Schoenenfonds opgericht, waarmee wij middelen verzameld tijdens onze Oude Schoenen actie uitdelen bij verschillende goede doelen in België.

Wat is het Brantano Schoenenfonds

Sinds 2001 organiseert Brantano de Oude schoenen actie. Honderdduizenden landgenoten brengen twee keer per jaar hun oude schoenen binnen in een Brantano-winkel. De schoenen worden – na triage – op reis gestuurd naar verre landen waar ze een tweede leven krijgen. De opbrengst daarvan wordt integraal gebruikt voor het goede doel.

Bovendien legt Brantano nog eens 10 cent per paar schoenen bij. Het ingezamelde geld wordt verzameld in het Brantano Schoenenfonds. Het geld uit het Brantano Schoenenfonds komt daarna onder de vorm van gratis schoenencheques bij de kansarme kinderen in België terecht. Deze cheques worden uitgeschreven op naam van de kinderen en geven recht op een gratis paar kinderschoenen naar keuze. Jaarlijks kunnen wij zo meer dan 3300 paar nieuwe schoenen uitdelen aan mensen die er zelf het geld niet voor hebben.

Brantano wil graag kans geven aan zo veel kansarme kinderen mogelijk. Daarom vragen wij, elk jaar opnieuw, alle vzw’s die in aanmerking komen om eerst een aanvraag in te dienen. Wij screenen daarna alle aanvragen en kiezen een 5-tal vzw’s waarmee wij dat jaar gaan samenwerken. Om in aanmerking te komen voor het Schoenenfonds is het belangrijk dat men aan volgende voorwaarden voldoet :

  • een VZW zijn
  • zich bezighouden met kansarme kinderen
  • werken rond armoede
  • in België gevestigd zijn
Logo Schoenenfonds

Waarom wil Brantano dit steunen?

Als het van Brantano afhangt, heeft iedereen recht op goede schoenen. Het is dan ook één van onze ambities om iedereen de kans te geven om kwalitatieve schoenen te dragen. Met het Brantano Schoenenfonds maken we die ambitie werkelijkheid door jaar na jaar kinderen blij te maken met een nieuw paar schoenen.

Resultaat? Blije kindergezichten in beeld

Uitgedost met een nieuw paar schoenen en een trui, sjaal of muts uit de kledingcollectie van Brantano, leefden de kinderen zich uit in een speeltuin in Antwerpen. Fotograaf Leo De Bock legde het volledige tafereel vast op beeld. Blije kindergezichten, daar doen we het voor!