GRATIS LEVERING THUIS EN IN AL ONZE WINKELS

Inloggen

015 293 456
FR
Oude Schoene Actie
Oude Schoenen actie

WAT DOET SCHOOL ZONDER PESTEN?

De School Zonder Pesten streeft naar een ‘goedgevoel’ voor elk kind in de basisschool. Vanuit het geloof dat elke school een plek moet zijn waar kinderen zorgeloos en in alle veiligheid kunnen opgroeien focussen ze op sociale ontwikkeling, positieve klassfeer en oplossingsgericht denken, met als doel: pesten op school verminderen.

Zo trekt Acteur Guy samen met zijn pop Victor van school naar school om op een speelse manier stil te staan bij ‘leuke en minder leuke gevoelens’, ‘omgaan met elkaar’ en ‘pesten op school’.

In de kijker: mama ze pesten me

Jammer genoeg krijgen heel wat ouders vroeg of laat te maken met kinderen die gepest worden of zelf pesten. Elk verhaal over pesten is anders, en ook de manier waarop je het best reageert is altijd verschillend. ‘Mama, ze pesten me’ leert ouders wat pesten is, hoe je het kan herkennen en wat het verschil is met bv. Plagen of ruziemaken. Bovendien leer je hoe je kan voorkomen dat je kinderen zelf gepest zullen worden of zullen pesten én wat je moet doen als er toch pesterijen optreden. Een must voor elke ouder met kinderen op de basisschool.

Koop het boek

Hoe STEUNEN WIJ SCHOOL ZONDER PESTEN?

De oude schoenen die jullie binnenbrengen zorgen voor een rechtstreekse financiële steun aan goede doelen zoals School Zonder Pesten. In eerste plaats worden jullie binnegebrachte schoenen doorverkocht aan Curitas, die ze op reis stuurt naar verre landen. Voor veel mensen ginder zijn jouw oude schoenen immers hun enige kans op degelijk schoeisel. De opbrengst van de verkoop aan Curitas wordt volledig doorgestuurd naar goede doelen zoals School Zonder Pesten. En daar doet Brantano nog een schepje bovenop! Want voor elk paar schoenen die jullie binnenbrengen, geven wij nog eens € 0,10 aan het goede doel.

Waarom steunen wij dit?

Bij Brantano zijn we fan van diversiteit en zien we het als een sterkte voor onze samenleving. Jammer genoeg is het vaak die diversiteit die reden geeft tot pesten, en daar wil Brantano wat aan veranderen. De keuze voor een goed doel als School Zonder Pesten ligt dan ook voor de hand.

Logo School Zonder Pesten

Wat DOET SCHOOL ZONDER PESTEN MET HET GELD VAN DE OUDE SCHOENEN ACTIE?

Dankzij de Oude Schoenen Actie is School Zonder Pesten in staat om interactieve voorstellingen en educatief materiaal te ontwikkelen voor het basisonderwijs. Acteur Guy die met zijn pop Victor van school naar school trekt is daar een uitstekend voorbeeld van.