GRATIS LEVERING THUIS EN IN AL ONZE WINKELS

Inloggen

FR
Oude Schoenen actie

Wat doet School zonder pesten?

De School Zonder Pesten streeft naar een ‘goedgevoel’ voor elk kind in de basisschool. Vanuit het geloof dat elke school een plek moet zijn waar kinderen zorgeloos en in alle veiligheid kunnen opgroeien focussen ze op sociale ontwikkeling, positieve klassfeer en oplossingsgericht denken, met als doel: pesten op school verminderen.

Wat betekent dat concreet?

  • interactieve voorstellingen met acteur Guy en pop Victor
  • educatief materiaal ontwikkelen voor het basisonderwijs
  • lesmateriaal verdelen aan leerkrachten
  • initiatieven organiseren tijdens de Vlaamse week tegen Pesten

Advies in een notendop: 'mama ze pesten me'

Jammer genoeg krijgen heel wat ouders vroeg of laat te maken met kinderen die gepest worden of zelf pesten. Elk verhaal over pesten is anders, en ook de manier waarop je het best reageert, is altijd verschillend. ‘Mama, ze pesten me’ leert ouders wat pesten is, hoe je het kan herkennen en geeft nog veel meer tips en advies. Een must voor elke ouder met kinderen op de basisschool!

Koop het boek

Hoe steunen we dit?

Met de Oude Schoenen Actie verzamelen we samen met onze klanten jaarlijks honderdduizenden paren oude schoenen. Die worden verkocht aan Curitas, die ze op haar beurt oplapt en naar verre landen stuurt waar ze een tweede leven krijgen. Bij de opbrengst van die verkoop legt Brantano nog eens 10 eurocent per paar schoenen bij. Deze som wordt volledig verdeeld onder goede doelen, waaronder School Zonder Pesten!

Doe met ons mee!

Waarom steunen we dit?

Bij Brantano zijn we fan van diversiteit en zien we het als een sterkte voor onze samenleving. Jammer genoeg is het vaak die diversiteit die reden geeft tot pesten, en daar wil Brantano wat aan veranderen. De keuze voor een goed doel als School Zonder Pesten ligt dan ook voor de hand.

Logo School Zonder Pesten

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .